TAN Afdeling Noord  logoNoord

Nieuwjaarsborrel 11 januari 2009

De eerste activiteit van 2009 was zoals gebruikelijk de Nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari in De Sk├╗le te Drachten.

Lees meer...

Technische middag 14 februari 2009

Buiten scheen de winterzon, mooi weer om naar Koekange te rijden, maar de meesten besloten dat niet met de Traction te doen.

Lees meer...

Bloembollen in de Polder 26 april 2009

Zondagmorgen 26 april rond 11.00 uur stonden er op het Voetpad in Scherpenzeel 18 Tractions in het gelid opgesteld. Mark en Yvonne Hermsen hadden de Noordleden uitgenodigd op de koffie met wat lekkers. Daarna reden we een rit die zij hadden uitgezet langs en door de bollenvelden van de Noordoostpolder. De  mooie route liep via het Kuinderbos naar de Tulpentuin bij Blokzijl waar naar hartelust bloemen geplukt konden worden. De tocht werd vervolgd via de bollenvelden van Marknesse, Luttelgeest, Bant, Emmeloord en Espel naar Creil. Hier werden we ontvangen door de familie Mellema-Versteeg die een bollenkwekerij en een vermeerderingsbedrijf hebben.  De eigenaar vertelde vol trots over zijn bedrijf en liet ons enthousiast genieten van zijn  werk. Op een proefveldje had hij tulpen staan die hij zelf had ontwikkeld en waarvan er waarschijnlijk maar een paar door de selectie zullen komen en op de markt worden gebracht. Wist u dat er tussen de eerste kruising en de verkoop van de bollen in de winkel een periode van 25 jaar zit ? Misschien hebben wij wel de tulp gezien die over 25 jaar als Traction Avant bij de bloemist te koop is.

 

Traction veiligheidskeuring 21 maart 2009

Zaterdag 21 maart was een prachtige lentedag en dus hadden veel van de aanwezigen de Traction maar weer eens meegebracht.

Lees meer...

Technische avond 7 mei 2009

Voor het maken van een elektronische clignoteurschakeling voor de Traction waren 20 Noordleden gewapend met soldeerbouten en ander gereedschap naar de Skûle in Drachten gekomen. Onder leiding van onze “huisdocent elektronica” Jeroen Berntsen, werd een oplossing gemaakt voor de niet altijd stabiele knipperlichten van de oude dames.
Jeroen had voor alle deelnemers een setje onderdelen klaargezet, hij moest hiervoor 360 weerstandjes, ICtjes, condensatoren en printjes en kabeltjes sorteren ! Vooraf gaf hij de deelnemers een uitvoerige uitleg over de werking van zijn ontwerp en instructies voor goed soldeerwerk. Aan de hand van een duidelijke handleiding gingen de deelnemers aan de slag en tegen het eind van de avond had iedereen een werkende knipperautomaat in elkaar gezet. Voor de aansluiting in de auto heeft hij een afzonderlijk schema uitgereikt. Voor de leden die niet op de avond aanwezig waren heeft Jeroen nog een paar exemplaren van de knipperautomaat beschikbaar.
Ook demonstreerde Jeroen een zelfgemaakte Luxeon ledlamp op een BA15S fitting die een perfecte lichtopbrengst voor de knipperlichten gaf. Deze lampjes kan hij leveren voor € 12,50 per stuk bij inlevering van een fitting door de besteller. Ook beschikt hij over een verbeterde uitvoering van de achterlicht ledlampen (buislampvervanging) die wij in februari 2008 hebben gemaakt: kant en klaar € 17,50 per stuk. U kunt Jeroen bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Wij danken Jeroen voor zijn inzet en begrijpelijke uitleg en doen in de toekomst weer graag een beroep op zijn kennis en kunde.