TAN Afdeling Noord  logoNoord

Snertrit 5 oktober 2014
 
De deelnemende leden van TAN Noord hebben zich zondag 5 oktober vergaapt aan een aantal verzamelingen. In IJhorst is een museum met voornamelijk Scania trucks en bussen gevestigd en in Huize Welgelegen in Koekange een verzameling van duizenden blikken en een mooi aantal koetsen. Dit waren weer duidelijk voorbeelden van bezienswaardigheden waar we, zelfs als buurtbewoners, het bestaan niet van weten.
Het begon allemaal 's morgens, toen ruimschoots voor de afgesproken tijd de Tractions binnenstroomden bij theehuis 't Hunebed nabij Havelte. Uiteindelijk hadden zich 22 auto's verzameld en zaten dus tegen de 45 personen aan de koffie. Na een route door het mooie Drenthe, zo'n 65 km lang, kwamen we bij het Scania museum in IJhorst aan, waar we de trucks konden bewonderen en een ritje op een crossbaan konden maken met een 6 wiel aangedreven "bus". 
Na een korte rit konden we in Koekange weer aan de koffie en kregen we een enthousiaste rondleiding door het blikmuseum. Ook konden we daar een verzameling koetsen bekijken.
En natuurlijk, het was immers de snertrit, kregen we in Huize Welgelegen heerlijke erwtensoep, waar de lepel in bleef staan.
Dit alles was georganiseerd door Jan Bos. Hulde!