Na de koffie begon het serieuze gedeelte. Danie had al geruime tijd last van een koppeling, die bij het opkomen vreselijke trillingen door de hele auto voortbracht. Dus heeft hij de motor uit de auto getakeld en de koppeling gedemonteerd. Om te trachten de reden van de trillingen te vinden heeft hij onder andere een testopstelling gemaakt voor de drukveren. Er waren inderdaad wat verschillen, maar of dat de oorzaak van de trillingen is zullen we nooit zeker weten. Danie heeft namelijk na overleg met diverse specialisten besloten een drukgroep met een diafragma veer te kopen en is van plan die te monteren. Natuurlijk met een nieuwe frictieplaat.
Wij konden de uitgebouwde motor, versnellingbak, oude en nieuwe drukgroep, frictieplaten, etc. van dichtbij bewonderen, alles schoon en voor zover van toepassing van een nieuw verfje voorzien, klaar om weer te worden ingebouwd.
Er ontstond een levendige discussie, waarbij veel ervaringen werden uitgewisseld, onder het genot van een fantastisch verzorgd hapje en drankje.
Danie en Martha bedankt voor de gastvrijheid, de prima verzorging en de leerzame middag.