TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op 24 november hebben we het TAN-Noord jaar afgesloten met een geslaagde bijeenkomst bij Gerrit en Ypie Jansen in Yde. Samen met Mark presenteerde Gerrit een interessant verhaal over het herstellen en/of vernieuwen van de bekleding van een Traction.

Lees meer...

Op zondag 21 oktober werd de snertrit van TAN Noord gereden.

Lees meer...

Zaterdag 27 oktober is voor de 2e keer dit jaar een technische controle georganiseerd.

Lees meer...

Afdeling Noord van TAN is opgericht in 1973, dit houdt in dat we dit jaar ons 45 jarig jubileum mogen vieren!

Dat hebben we op 29 september gedaan met een Jubileumrit en aansluitend een warm/koud buffet.

Lees meer...

Zaterdag 26 mei werd door de familie Smilda, in samenwerking met autocentrum Leek, voor de derde keer in successie Citroëns and Coffee georganiseerd. Dit is een gezellige bijeenkomst voor Citrofielen en hun auto’s. je kunt langskomen met je Citroën, koffie drinken, een wijntje proeven of een model-auto voor je verzameling kopen. Voor de inwendige mens is er tevens een als foodtruck ingerichte Citroën HY. In de showroom zag je

Lees meer...

Op 11 mei jongstleden waren wij te gast bij TAN afdeling Zuid. Zij verbleven tijdens het Hemelvaartsweekend op camping de Wite Burch te Bakhuizen in Gaasterland. Door Bennie Mous, Piter Risselada en Libbe van Es was namens onze afdeling voor deze dag een rit uitgezet. Samen met de leden van afdeling Zuid werd gestart vanaf de camping en via oude dijkweggetjes reden wij richting Lemmer voor een bezoek aan het Ir. D.F. Wouda stoomgemaal. Na de rondleiding door het gemaal

Lees meer...

Traction ontwaakdag

Zaterdag 24 maart stonden al vroeg een aantal Tractions voor een inspectie geparkeerd bij garage Veldma Jansen in Groningen. Tijdens de koffie werden de aanwezigen welkom geheten. Een speciaal welkom was er voor Kor Postema de inspecteur (en lid van TAN-Noord) van de Tractions voor deze dag. De voorzitter benadrukte nogmaals dat de eigenaars van de Tractions zelf verantwoordelijk zijn voor de technische staat van hun voertuigen. De afdeling biedt deze dag aan de leden de mogelijkheid om hun voertuig te laten inspecteren.

Lees meer...

Filmavond met Vegter van Slooten. Op 1 maart heeft Vegter van Slooten (92 jaar) ons verteld over de reis van 53.000 kilometer, die hij met zijn vriendin Dinie Vrieling heeft gemaakt in een Goggomobil.

Lees meer...

Op zondag 21 januari 2018 druppelden de leden langzaam de Skûle binnen voor de Algemene ledenvergadering en Nieuwjaarsbijeenkomst. Om 13.45 uur opende de voorzitter de vergadering.

Lees meer...

Nieuwtjes

Het progrmma van het jubileumweekeinde is bekend. Kijk onder evenementen 2023 voor verdere informatie.

Agenda

13 mei:  Technische controle bij Edwin Dijksterhuis in Drachten.

1 & 2 juli: Jubileumweekeinde TAN-Noord 50 jaar.