TAN Afdeling Noord  logoNoord

Nieuwjaarsbijeenkomst in Drachten

Op zondag 22 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten. Er waren ongeveer 35 personen aanwezig.

Lees meer...

lezing smeermiddelen

Op donderdag 2 maart jl. gaf Atte Roskam in de ons bekende zaal van De Skûle in Drachten voor zo’n 20 aanwezige leden een lezing over smeermiddelen en E10 brandstof.

Lees meer...

Technische middag bij Arjan Antonissen

Op zaterdag 1 april waren 20 leden naar Automobielbedrijf Arjen Antonisse in Koekange gekomen. Eerst bijpraten onder het genot van de door Feikje verzorgde koffie en cake. 

 

Lees meer...

Wandeling op het Dwingelderveld 23 april 2017

Zondag 23 april, tussen 12.00 en 12.30 uur hadden 17 Tractions, met 35 personen, hun weg weer gevonden naar Appelscha.

 

Lees meer...

Open dag hobbygarage Tan leden Jeroen en Jan Riewald 13 mei 2017

Zaterdag 13 mei was er bij onze Tan leden in Leeuwarden een open dag van hun hobby garage. Zij hadden zich in november vorig jaar op het jaarlijkse treffen spontaan aangemeld op de vraag of er ook leden waren die andere typen Citroëns dan een Traction Avant restaureren. Hierop meldde ook Ate Holwerda uit Lelystad zich. Het toeval wil dat zowel in Leeuwarden als in Lelystad een U 23 wordt gerestaureerd. Regelmatig worden foto’s aan elkaar via Whats app verzonden om elkaar van de vorderingen op de hoogte te houden. Ate Holwerda zou dan met zijn U23 in Leeuwarden komen, al dan niet rijdend.

 

Lees meer...

Rit langs de Friese Waterlinies

Zondag 9 juli kwamen maar liefst 47 personen naar de Bargeblom van Henk en Ria te Zandhuizen. In een prachtige groene omgeving met leuke zitjes werd iedereen gastvrij ontvangen met koffie en thee met koek. Rond 14.15 uur maakte de stoet Tractions zich op voor vertrek richting de Bekhofschans. Eén van de voitures was de warmte te veel geworden en weigerde dienst. Nadat de inzittenden waren overgestapt in één van de andere 21 Tractions kon de rit beginnen.

 

Lees meer...

Binnenkijken bij Bé Riemijer en Dany Zwarberg

Ondanks het slechte weer kwamen op 30 september ruim 20 leden naar Uithuizermeeden om in de garage van Bé Riemeijer de prachtig gerestaureerde Citroën C6 vrachtauto (geen U23 zoals eerder aangekondigd) te bekijken.

Lees meer...

Oldtimer & Classic beurs te Leek

In het weekend van 13 tot en met 15 oktober is de 22e editie gehouden van de Oldtimer & Classic beurs te Leek. TAN afdeling Noord was in hal 1 met twee Tractions vertegenwoordigd bij de stand van de gezamenlijke Franse oldtimerclubs. Totaal waren er 33 oldtimers van diverse Franse automerken bij elkaar gezet in een grote ovaal. De opstelling van de oldtimers was zo dat een beeld werd geschetst van heel oud naar steeds jonger. Met behulp van mooie kleurenflyers en het verstrekken van informatie over de voordelen van het clublidmaatschap is onze afdeling volop gepromoot.

Snertrit

Zondag 22 oktober omstreeks 11.15 uur hadden zich 30 personen verzameld in de rustiek ingerichte deel van de boerderij op camping Graswijk in Assen.

Lees meer...

Techniek en Beaujolais

Zaterdagmiddag 18 november was het al vroeg druk (36 personen) in de deel bij Gerrit en Ypie in Yde.

Lees meer...