TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op zondag 19 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten. Er waren tegen de 40 personen aanwezig! 

Na de goede wensen voor het nieuwe jaar en de koffie werd de jaarlijkse Afdelingsvergadering gehouden. Terugblikkend op 2013 kunnen we concluderen dat het een heel erg goed jaar geweest voor onze afdeling. We hebben 116 leden. Een in 2013 overleden partner hebben we een momentje herdacht. De meeste in 2013 georganiseerde evenementen zijn goed bezocht. De verschillende organisatoren werden bedankt voor hun geweldige inzet, zo ook de vrijwilligers van de beurs in Leek en onze webmaster Koen Hendriks, aan wie een bescheiden beloning zal worden toegestuurd. Na de vergadering is het gezellig samenzijn voortgezet onder het genot van een drankje en een hapje. Libbe en Carla hadden deze middag weer geweldig verzorgd.

Op zondag 23 februari werd tijdens een praatmiddag in de Skûle het in het magazijn van TAN Noord beschikbare speciaal gereedschap getoond en uitgelegd. De uitleg uiteraard met inbreng van de leden die het gereedschap hadden toegepast.
Het was een geanimeerde bijeenkomst, waar tegen de 20 leden op af waren gekomen. Zoals gewoonlijk was de koffie en de verdere versnaperingen weer goed geregeld door Libbe en Carla.

 

 

Op zaterdag 22 maart waren 25 leden naar Vakgarage Veldma Jansen in Groningen gekomen. In de kantine smaakten de koffie en koek, waarvoor Gerrit en de genoemde garage hadden gezorgd, heerlijk. Na een korte inleiding ging de eerste Traction de remmentestbank op. Gelukkig was niet iedereen met de Traction gekomen. Daardoor konden alle aanwezige Tractions op de remmentestbank worden getest en van de meeste konden ook met behulp van een endoscoop enkele cilinders van binnen worden geïnspecteerd.Na gedane arbeid was het gemoedelijk napraten onder het genot van een hapje en een drankje.Guus dankte Gerrit voor zijn inspanningen en Gerrits oom, de eigenaar van Garage Veldma, voor de gastvrijheid.

7 en 8 maart is weer een klein busje afgereisd met leden van TAN Noord en Gelre, naar de prachtige onderdelenbeurs in Reims.

Naast een bezoek aan de beurs ging het gezelschap die vrijdag ook nog even een kijkje bij het oude beroemde stratencircuit van Gueux. Ooit in de vijftiger jaren beroemd, jarenlang daarna vervallen. Maar sinds een paar jaar is het mooi gerestaureerd. Uiteraard werd in de avond met elkaar lekker gegeten. Het beursbezoek was meer dan de moeite waard. Het thema dit jaar was 'Tour de France' door de jaren heen.

Op de terugreis moest er nog een schaalmodel Skoda mee van 1:4 uit 1948! Benno Schmitz kon er niet aan voorbij lopen en nam het mee van de beurs. Met enig passen en meten konden alle onderdelen dan toch weer mee naar huis.

Donderdag 3 april waren 15 leden naar de Skûle gekomen voor de dia avond.Yme Hoeksma toonde ons echte ouderwetse dia's, geprojecteerd met een diaprojector. De getoonde dia's betroffen dan ook de Parijs-Moskou-Parijs rit van 1984, waaraan diverse van onze leden indertijd hebben deelgenomen. De gemiddelde leeftijd op deze avond was navenant hoog. Maar gezien de dierbare herinneringen die de presentatie opriep kan de avond als zeer geslaagd worden beschouwd. En natuurlijk had Libbe weer voor de inwendige mens gezorgd, zodat we onder het genot van een hapje en een drankje gezamenlijk konden nabeschouwen. Yme en Libbe bedankt!