TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op 24 maart 2011 hebben 28 leden, waaronder Otto Greiner, onder leiding van Jeroen Berntsen een elektronische ontsteking gebouwd.
Op 26 maart schreef Otto de volgende e-mail aan Jeroen:

Wat hadden we weer een geslaagde avond afgelopen donderdag. Ik was weer onder de indruk van jouw voorbereiding. Na de ervaring met de LED-verlichting en de knipperlichtautomaat, was dit een passend vervolg. En nu.......Het was vandaag mooi weer dus ik heb hem er direct maar ingebouwd. De juiste plaats vond ik naast het koppelstuk van alle bedrading tegen het schutbord. Hij kon in de hoogte geplaatst met de bedrading naar beneden perfect gemonteerd worden. Ik heb een klein gaatje in het schutbord geboord en een gaatje in de achterzijde van het ontstekingskastje. Omdat het schutbord op die plaats niet vlak was heb ik boven en onder een stukje tochtband geplakt. Huis met 1 parker vastgezet; zit als een huis. Bedrading aangesloten en starten maar.

Wat mij opviel was dat hij zonder choke startte, deed hij anders nooit. Ook het rijden met koude motor gaat veel soepeler. Toen de motor warm was viel mij op dat ik in de drie door de bocht kon zonder dat de auto ging "bokken". Ik rijd dus vol vertrouwen de toekomst in. Ik moet zeggen, ik vond het LED-lampje wel wat fel, maar het "rouge" licht aan je voeten werkt absoluut sfeerverhogend. Omdat hij feller was dan mijn dashboardverlichting, heb ik er maar een stukje duct-tape overheen geplakt, misschien een goede reden om eens iets aan die dashboardverlichting te doen.

Nogmaals bedankt voor al je goede zorgen.

Nieuwtjes

Het bestuur van TAN-Noord wenst alle leden een fijne pechvrije vakantie toe!

Agenda

 
30 september technische controle bij Veldma in Groningen.
 
13, 14 en 15 oktober Oldtimer beurs in Leek.
 
22 oktober snertrit in Friesland.
 
25 november technische middag met beaujolais proeverij in Yde.