TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op de Nieuwjaarsreceptie/ledenvergadering 5 februari in de Skûle te Drachten waren 42 personen aanwezig.

Lees meer...

Ter gelegenheid van haar 50 jarig bestaan organiseert TAN-Noord op 1 en 2 juli 2023 een feestelijk jubileum weekeinde in Roden. Zie hier voor de details.

Lees meer...

 Zaterdag 19 november 2022 waren we welkom bij Gerrit en Ypie Jansen in Yde. Het is een jaarlijkse traditie dat de zaterdag na de derde donderdag in november we elkaar in Yde ontmoeten.

Lees meer...

Nadat zich aanvankelijk maar 5 equipes aangemeld hadden verschenen er toch nog 20 equipes aan de start van de Snertrit in het Friese Rottum. Binnen werd iedereen voorzien van koffie met koek waarna de Jan Riewald allen welkom heette en een goede rit wenste.

Lees meer...

In het kader “van leden voor leden” was er op 24 september 2022 mogelijkheid om je traction te laten keuren in de garage van Roelan Eikelboom “Atelier Méchanique”te Wolvega.

Lees meer...

Op 28 augustus 2022 was er een rit door Friesland uitgezet door Jan Zeinstra en Libbe van Es.

Lees meer...

Op zondag 26 juni verzamelden zich 10 Tractions bij het treinmuseum in Zuidbroek voor de start van een rit dwars door het Groninger Hogeland.

Lees meer...

Zaterdag 9 april 2022 was er een gratis technische keuring van 4 tractions van TAN Noord bij TAN erkende garage van Richard Seidel in Assen.

Lees meer...

Op 6 maart werd de (door Corona verlate) nieuwjaarsreceptie in Drachten gehouden. Tijdens deze receptie vind ook traditioneel de Jaarvergadering van TAN Noord plaats.

Lees meer...

Als eerste evenement van Traction Avant Nederland afdeling Noord stond  dit jaar voor 25 april een bijzondere rit in het Groninger Hogeland op het programma, een Autopuzzelroute.

De startlocatie was in Oldehove op de Hayema Heerd, Jensemaweg 2.

Lees meer...

Migratie server

Deze website draait momenteel op de nieuwe server!

Snertrit 2020

Vanwege de corona-maatregelen zijn er al veel evenementen niet door gegaan dit jaar. Het bestuur van TAN Noord wilde de leden toch nog in de gelegenheid stellen om een rit te maken en elkaar, op gepaste afstand, te ontmoeten. Op zondag 20 september 2020 konden we beschikken over een eenvoudig onderdak in Bourtange.

Lees meer...

Donderdagavond 12 maart kwamen, ondanks de dreiging van het coronavirus, toch meer dan 30 personen naar de Skûle in Drachten voor de lezing en de film over de reis in 1997 van Tom en Jopie Lampe met de Traction van Parijs naar Peking.

Lees meer...

Op zondag 19 januari trokken vele leden naar de Skûle in Drachten om elkaar een goed (Traction) jaar te wensen.

Lees meer...

Op 23 november was het weer een gezellige boel bij Gerrit Jansen in Yde. In grote getale zijn de mannen afgekomen op dit inmiddels vertrouwde laatste evenement van het jaar.

Lees meer...

Oldtimer & Classic Beurs Leek

TAN afdeling Noord was weer vertegenwoordigd bij de 24e editie van deze oldtimerbeurs die werd gehouden van vrijdag 11 oktober 2019 t/m zondag 13 oktober 2019.

Reeds een aantal jaren presenteren een aantal Franse oldtimersclubs zich met een gezamenlijke stand (de Franse straat). Dit jaar was het thema klassiek Frans: coupé en cabrio.

Lees meer...

Jaarfeest Coevorden.

Op zondag 8 september kwamen vele Tractions uit alle hoeken van Nederland naar het Drentse Coevorden om het jaarfeest van de Traction Avant Nederland te vieren. Het jaarfeest had alle bekende ingredienten om er een geslaagd evenement van te maken. Een ontvangst met koffie, opening door de loco-burgemeester, stadswandelingen, rondrit, concour d'elegance en afsluitend een lekker warm buffet. Voor velen een mooie kennismaking met Coevorden. 

Lees meer...

TAN-bbq.

TAN Noord rit op 8 juni 2019 met aansluitend BBQ.

Lees meer...

Voorjaarsrit TAN-Noord op 19 mei 2019.

Onze leden waren vanaf 12.00 uur welkom bij Cafe Hammingh in Garnwerd. Na de koffie vertrokken we met 15 auto’s en 28 personen rond 13.00 u voor een rit door het mooie zonnige voorjaarslandschap.

Lees meer...

Technische keuring.

Op zaterdag 23 maart was er een gelegenheid om bij garage Jansen in Groningen de Traction te laten keuren.

Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie Drachten.

Ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie op 20 januari 2019 in De  Skûle te Drachten.

Lees meer...

Op 24 november hebben we het TAN-Noord jaar afgesloten met een geslaagde bijeenkomst bij Gerrit en Ypie Jansen in Yde. Samen met Mark presenteerde Gerrit een interessant verhaal over het herstellen en/of vernieuwen van de bekleding van een Traction.

Lees meer...

Op zondag 21 oktober werd de snertrit van TAN Noord gereden.

Lees meer...

Zaterdag 27 oktober is voor de 2e keer dit jaar een technische controle georganiseerd.

Lees meer...

Afdeling Noord van TAN is opgericht in 1973, dit houdt in dat we dit jaar ons 45 jarig jubileum mogen vieren!

Dat hebben we op 29 september gedaan met een Jubileumrit en aansluitend een warm/koud buffet.

Lees meer...

Zaterdag 26 mei werd door de familie Smilda, in samenwerking met autocentrum Leek, voor de derde keer in successie Citroëns and Coffee georganiseerd. Dit is een gezellige bijeenkomst voor Citrofielen en hun auto’s. je kunt langskomen met je Citroën, koffie drinken, een wijntje proeven of een model-auto voor je verzameling kopen. Voor de inwendige mens is er tevens een als foodtruck ingerichte Citroën HY. In de showroom zag je

Lees meer...

Op 11 mei jongstleden waren wij te gast bij TAN afdeling Zuid. Zij verbleven tijdens het Hemelvaartsweekend op camping de Wite Burch te Bakhuizen in Gaasterland. Door Bennie Mous, Piter Risselada en Libbe van Es was namens onze afdeling voor deze dag een rit uitgezet. Samen met de leden van afdeling Zuid werd gestart vanaf de camping en via oude dijkweggetjes reden wij richting Lemmer voor een bezoek aan het Ir. D.F. Wouda stoomgemaal. Na de rondleiding door het gemaal

Lees meer...

Traction ontwaakdag

Zaterdag 24 maart stonden al vroeg een aantal Tractions voor een inspectie geparkeerd bij garage Veldma Jansen in Groningen. Tijdens de koffie werden de aanwezigen welkom geheten. Een speciaal welkom was er voor Kor Postema de inspecteur (en lid van TAN-Noord) van de Tractions voor deze dag. De voorzitter benadrukte nogmaals dat de eigenaars van de Tractions zelf verantwoordelijk zijn voor de technische staat van hun voertuigen. De afdeling biedt deze dag aan de leden de mogelijkheid om hun voertuig te laten inspecteren.

Lees meer...

Filmavond met Vegter van Slooten. Op 1 maart heeft Vegter van Slooten (92 jaar) ons verteld over de reis van 53.000 kilometer, die hij met zijn vriendin Dinie Vrieling heeft gemaakt in een Goggomobil.

Lees meer...

Op zondag 21 januari 2018 druppelden de leden langzaam de Skûle binnen voor de Algemene ledenvergadering en Nieuwjaarsbijeenkomst. Om 13.45 uur opende de voorzitter de vergadering.

Lees meer...

Technische middag en Beaujolais proeven in Yde, 18 november 2017

Zaterdagmiddag 18 november was het al vroeg druk (36 personen) in de deel bij Gerrit en Ypie in Yde.

Lees meer...

Snertrit 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober omstreeks 11.15 uur hadden zich 30 personen verzameld in de rustiek ingerichte deel van de boerderij op camping Graswijk in Assen.

Lees meer...

Binnenkijken bij Bé Riemijer en Dany Zwarberg 30 september 2017

Ondanks het slechte weer kwamen op 30 september ruim 20 leden naar Uithuizermeeden om in de garage van Bé Riemeijer de prachtig gerestaureerde Citroën C6 vrachtauto (geen U23 zoals eerder aangekondigd) te bekijken.

Lees meer...

Rit langs de Friese Waterlinies 9 juli 2017

Zondag 9 juli kwamen maar liefst 47 personen naar de Bargeblom van Henk en Ria te Zandhuizen.

Lees meer...

Open dag hobbygarage Tan leden Jeroen en Jan Riewald 13 mei 2017

Zaterdag 13 mei was er bij onze Tan leden in Leeuwarden een open dag van hun hobby garage. Zij hadden zich in november vorig jaar op het jaarlijkse treffen spontaan aangemeld op de vraag of er ook leden waren die andere typen Citroëns dan een Traction Avant restaureren.

Lees meer...

Wandeling op het Dwingelderveld 23 april 2017

Zondag 23 april, tussen 12.00 en 12.30 uur hadden 17 Tractions, met 35 personen, hun weg weer gevonden naar Appelscha.

Lees meer...

Technische middag bij Arjan Antonissen 1 april 2017

Op zaterdag 1 april waren 20 leden naar Automobielbedrijf Arjen Antonisse in Koekange gekomen. Eerst bijpraten onder het genot van de door Feikje verzorgde koffie en cake. 

Lees meer...

lezing smeermiddelen 2 maart 2017

Op donderdag 2 maart jl. gaf Atte Roskam in de ons bekende zaal van De Skûle in Drachten voor zo’n 20 aanwezige leden een lezing over smeermiddelen en E10 brandstof.

Lees meer...

Nieuwjaarsbijeenkomst in Drachten 22 januari 2017

Op zondag 22 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten. Er waren ongeveer 35 personen aanwezig.

Lees meer...

Technische middag en Beaujolais proeven in Yde, 26 november 2016

Op 26 november tegen 13:00 uur, terwijl de kascommissie zijn werk deed, verschenen in Gerrits “leslokaal” zo'n 40 mensen.

Lees meer...

Snertrit 23 oktober 2016

Op 23 oktober kwamen na 11:00 uur steeds meer Tractions te staan op het parkeerterrrein van het Dorpshuis in Rottum.
Lees meer...

Landenrit 2 oktober 2016

Op 2 oktober rond 11:00 uur verzamelden zich tegen de 40 mensen bij restaurant-eetcafé “De Bosberg” in Appelscha.

Lees meer...

Verrassingsrit door Drenthe 25 juni 2016

25 juni om 11:00 uur zat het terras van Bospaviljoen de Norgerberg bijna helemaal vol met leden van TAN Noord.
Lees meer...

Wandeling Fochteloërveen 24 april 2016

 
Vijftien leden waren, ondanks de slechte weersvoorspelling, naar het bezoekerscentrum van de Vereniging voor Natuurmonumenten te Fochteloërveen gekomen.
Lees meer...

Technische middag 19 maart 2016

Op zaterdag 19 maart waren ruim 25 leden naar Vakgarage Veldma Jansen in Groningen gekomen. In de kantine smaakten de koffie en koek, waarvoor Gerrit en de genoemde garage hadden gezorgd, heerlijk.
Lees meer...

Filmavond 17 februari 2016

Op de filmavond van 17 februari waren tegen de 35 leden afgekomen. Er was filmmateriaal voor veel meer dan een filmavond.
Lees meer...

Nieuwjaarsbijeenkomst 17 januari 2016

Op zondag 17 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten.
Lees meer...

Technische middag en Beaujolais proeven in Yde, 21 november 2015

Op 21 november tegen 13:00 uur, terwijl de kascommissie zijn werk deed, verschenen in Gerrits “leslokaal” zo'n 30 mensen.

Lees meer...

Snertrit 18 oktober 2015

Op zondag 18 oktober rond 12:00 uur hadden zich 16 auto's verzameld bij de Tuinmanswente in Cornjum.
Lees meer...

Rit door Gaasterland 7 juni 2015

Op zondag 7 juni rond 12:00 uur hadden zich tegen de 20 auto's verzameld voor Wilhelminaoord in Sint Nocolaasga.

Lees meer...

Wandeling door historisch Diever 19 april 2015

Aangezien onze afdeling grote afstanden kent was er deze keer een evenement bedacht waar niet gezamenlijk een rit werd gemaakt vanaf een verzamelpunt maar waar ieder op eigen gelegenheid naar toe kon rijden

Lees meer...

Repair cafe, pech onderweg, 21 maart 2015

Op zaterdag 21 maart waren tegen de 25 leden naar Vakgarage Veldma Jansen in Groningen gekomen.

Lees meer...

Accessoires en documentatie 26 februari 2015

Op donderdagavond 26 februari hadden tegen de 25 leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten, ondanks dat het weer was om thuis achter de kachel te blijven.

Lees meer...

Nieuwjaarsbijeenkomst 18 januari 2015

Op zondag 18 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten

Lees meer...

Technische middag en Beaujolais proeven in Yde, 22 november 2014

Op 22 november tegen 13:00 uur, terwijl de kascommissie zijn werk deed, verschenen in Gerrits “leslokaal” ruim bijna 45 mensen.

Lees meer...

Snertrit 5 oktober 2014

De deelnemende leden van TAN Noord hebben zich zondag 5 oktober vergaapt aan een aantal verzamelingen.

Lees meer...

Noordenveld rit 7 september 2014

Zondag 7 september tussen 13:00 en 13:30 uur verschenen meer dan 25 Tractions met bijna 60 personen bij Theehuis de Bosrand in Norg.

Lees meer...

Duitsland rit 28 juni 2014

Zaterdag 28 juni hadden 27 personen zich verzameld op het terras van Restaurant De Ruiten Aa in Sellingen.

Lees meer...

TAN Noord viert 50 jaar TAN

Voor het deelnemen aan de jubileum activiteiten hadden zich 22 equipes uit Noord opgegeven.

Lees meer...

Verrassingsrit 10 mei 2014

Het parkeerterrein van "de Drie Provincien" in Bakkeveen stond vol met zeer veel verschillende types van het double chevron merk

Lees meer...

Dia avond 3 april 2014

Donderdag 3 april waren 15 leden naar de Skûle gekomen voor de dia avond.Yme Hoeksma toonde ons echte ouderwetse dia's,

Lees meer...

Remmen testen en motor inspecteren 22 maart 2014

Op zaterdag 22 maart waren 25 leden naar Vakgarage Veldma Jansen in Groningen gekomen. In de kantine smaakten de koffie en koek,

Lees meer...

Reims 7&8 maart 2014

7 en 8 maart is weer een klein busje afgereisd met leden van TAN Noord en Gelre, naar de prachtige onderdelenbeurs in Reims.

Lees meer...

Speciaal gereedschap middag 23 februari 2014

Op zondag 23 februari werd tijdens een praatmiddag in de Skûle het in het magazijn van TAN Noord beschikbare speciaal gereedschap getoond en uitgelegd.

Lees meer...

Nieuwjaarsborrel - 19 jan 2014

Op zondag 19 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten. Er waren tegen de 40 personen aanwezig!

Lees meer...

Technische middag & Beaujolais proeven in Yde 23 november 2013

Op 23 november 2013 tegen 13:00 uur liep Gerrit’s “leslokaal” alweer aardig vol. Terwijl Herman Gelderblom en Siert de Langh zich van hun taak als kascommissie kweten,

Lees meer...

Kibbelingrit 27 oktober 2013

Op zondag 27 oktober viel in de ochtend de regen met bakken uit de hemel. Toch hadden Martha en Daan Zwarberg het voor elkaar gekregen om 18 automobielen met 38 inzittenden naar de Scharmerhoeve in Scharmer te krijgen.

Lees meer...

Oldtimerbeurs Leek 11 t/m 13 oktober

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober werd de 18e oldtimerbeurs in Leek gehouden. Na de goede ervaringen van vorig jaar stonden er weer diverse verschillende Tractions op de beurs.

Lees meer...

8e lustrum, 40 jaar TAN Noord 1 juni 2013

Op 1 juni 2013 vierden we een jubileumfeest. 40 personen waren aangemeld voor een rit met de Traction en een rondvaart door Friesland met de Frisian Queen.

Lees meer...

Protest 20 april 2013

Op zaterdag 20 april hebben de Noordelijke Oldtimer clubs, waaronder TAN, gehoor gegeven aan de oproep van de FEHAC om te protesteren tegen de voorgenomen belastingmaatregelen voor onze hobby-auto's.

Lees meer...

Technische middag vermoeidheidsscheurtjes en splitpen onderzoek in Groningen 13 april 2013

Op 13 april 2013 waren ongeveer 15 leden naar Garage Veldma in Groningen gekomen. In de kantine smaakten de koffie en koek heerlijk.

Lees meer...

Accessoires 16 maart 2013

Op zaterdag 16 maart 2013, gaf Herman Lelivelt een presentatie over de accessoires voor onze Dames.

Lees meer...

Reims 10&11 maart 2013

Vrijdagmorgen 9 maart 2013 rond 8 uur liep de kantine van het verhuurbedrijf vol om onder het genot van een kopje koffie de laatste instructies van de tourleider Gerrit Jansen te ontvangen

Lees meer...

Lood om oud ijzer 2 februari 2013

Op zaterdag 2 februari hadden 25 leden het Noorden van de regio Noord opgezocht.

Lees meer...

Nieuwjaarsborrel 20 januari 2013

Op zondag 20 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten.

Lees meer...

.

Technische middag in Yde 24 november 2012

De buren van Gerrit en Ypie Jansen zijn er zo langzamerhand aan gewend dat op een zaterdag in november het lastig manoeuvreren is aan de Wiedbosweg.

Lees meer...

Oldtimerbeurs Leek 12 t/m 14 oktober 2012

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober werd de 17e oldtimerbeurs in Leek gehouden.
Lees meer...

Westerkwartierrit 3 juni 2012

De weersvoorspellingen voor 3 juni waren heel slecht en zodoende viel het weer mee.

Lees meer...

Filmavond 24 mei 2012

Op 24 mei was het prachtig weer, net als op diverse dagen ervoor en erna. Niet direct weer om binnen naar een film te gaan kijken

Lees meer...

ALV Bourtange 22 april 2012

Op zondag 22 april heeft de afdeling Noord de landelijke Algemene Ledenvergadering van onze vereniging georganiseerd.
Lees meer...

Technische middag 31 maart 2012

Technische middag 31 maart 2012 Om 13:15 op 31 maart 2012 zaten er al meer dan 30 personen in de kantine van Garage Veldma in Groningen.

Lees meer...

Stroboscoop bouwen 21 maart 2012

Op 21 maart waren 17 leden verschenen in de Skûle te Drachten. Allemaal voorzien van een soldeerbout, verlengsnoeren en andere hulpmiddelen die Jeroen had aanbevolen. 
Lees meer...

Reims 9 &10 maart 2012

Op 9 en 10 maart 2012 zijn er onder de perfecte reisleiding van Gerrit Jansen 9 Traction liefhebbers vertrokken naar het mooie Reims.
Lees meer...

Nieuwjaarsborrel 15 januari 2012

Op zondag 15 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten.

Lees meer...

Technische middag & Beaujolais proeven 19 november 2011

De inwoners van Yde hebben zaterdag 19 november hun ogen uitgekeken toen op de bermen van de Wiebosweg geen ruimte meer was om de auto te parkeren en vroegen zich wat er gaande was in het huis van Ypie en Gerrit Jansen. 

Lees meer...

Snertrit 16 oktober 2011 

Op zondag 16 oktober hadden we de jaarlijkse snertrit gepland. Om 12.00 uur stond de parkeerplaats bij cafe het Hunebed in Borger vol met 23 deelnemende Tractions.

Lees meer...

Technische avond benzine 15 september 2011

Op donderdag 15 september waren de eerste belangstellenden goed op tijd aanwezig  bij Automobielbedrijf Arjen Antonisse in Koekange, waar een technische avond werd gehouden met als onderwerp benzine.

Lees meer...

Kerk en Kiek rit 26 juni 2011

Na de zeer geslaagde Reiderland rit in het Oosten van Groningen en het Duitse Ostfriesland in de maand mei was op 26 juni Friesland aan de beurt voor een tourrit.

Lees meer...

Reiderland route 22 mei 2011

Om 10:00 uur op 22 mei stonden er 15 Tractions op het parkeerterrein bij Oudeschans. 3 leden waren met andere voertuigen gekomen en ook waren er diverse mensen op de achterbank meegekomen,

Lees meer...

A taste of Holland 29 april t/m 2 mei 2011

De Traction Owner Club (TOC), onze Britse zusterclub,  was van 29 april tot en met 2 mei in Nederland om ons land te verkennen. 

Lees meer...

Wieluitlijning & verlichting 9 april 2011

Op 9 april verschenen een kleine 30 leden in Groningen. Een flink deel daarvan was met de Traction gekomen. Het was dan ook mooi voorjaarsweer.

Lees meer...

Elektronische ontsteking bouwen 24 maart 2011

Op 24 maart waren maar liefst 28 leden verschenen in de Skûle te Drachten. Allemaal voorzien van een soldeerbout, een plaat om de tafels te beschermen, verlengsnoeren en noem maar op.

Lees meer...

Poetsles 10 februari 2011

Op 10 februari waren 13 leden verschenen bij Automobielbedrijf Arjen Antonisse in Koekange.

Lees meer...

Nieuwjaarsborrel 16 januari 2011

Het was een mooie dag, zondag 16 januari, en er waren dan ook meer dan 50 personen naar de Skule in Drachten gekomen

Lees meer...

Technische middag en Beaujolais proeven 20 november 2010

Op 20 november 2010 tegen 13:00 uur liep Gerrit’s “leslokaal” alweer aardig vol.

Lees meer...

Dinitrol - Anti roest 31 oktober 2010

Op zondag 31 oktober waren 16 Tractionisten uit de afdelingen Oost en Noord naar het garagebedrijf van Arjen & Feikje Antonisse in Koekange gekomen om kennis te maken met de pro’s en contra’s van een Dintrol behandeling.

Lees meer...

Snertrit 17 oktober 2010

Op het parkeerterrein van Restaurant ‘t Hunebed in Borger was het dringen geblazen en het terrein van het belendende pand werd ook maar even in gebruik genomen.

Lees meer...

Rit Kubaard 12 september 2010

Op zondag 12 september verzamelden zich 12 Citroens bij de garage van Martin Sijbesma in Wommels.

Lees meer...

West Frieslandrit 26-27 juni 2010

Kampeerweekend west Friesland
Enige tijd geleden kregen wij een mailtje of we interesse hadden om mee te gaan kamperen met TAN-Amsterdam. Het leek mij leuk en ik was niet de enige...

Lees meer...

Avondrit 19 juni 2010

Op 19 juni stond de avondrit rond het Lauwersmeer op het programma.

Lees meer...

Hoogeland rit 30 mei 2010

Op zondag 30 mei verzamelden zich, ondanks slechte weersvoorspellingen, een kleine 20 auto's bij eetcafé "Moeke Vaatstra" in Zuidwolde,

Lees meer...

Kleppen stellen 6 maart 2010

Zaterdaas een nauwelijks droge dag tussen veel vorst, sneeuw en regendagen, dus hadden slechts 3 van de aanwezigen de Traction meegebrachtg.

Lees meer...

Lezing Parijs Moskou Parijs 19 februari 2010

Het was gezellig op 19 februari in de Skûle.

Lees meer...

Nieuwjaarsborrel 17 januari 2010

Ondanks de slechtweer voorspellingen met ijzel en sneeuw van Piet Paulusma was het op zondag 17 januari gezellig druk in de Skule in Drachten.

Lees meer...

Technische middag en beaujolais proeven 21 november 2009

Op 21 november 2009 hadden we onze traditionele technische middag met aansluitend Beaujolais proeven bij Gerrit Jansen in Yde.

Lees meer...

Snertrit 18 oktober 2009

Op zondag 18 oktober hadden we weer onze traditionele Snertrit. Dit keer was deze georganiseerd door de families Tibben, Everts en Sol in zuid west Drenthe.

Lees meer...

Energierit 27 september 2009

Op zondag 27 september hadden Gerrit en Guus een rit georganiseerd met als thema de Olie- en Gaswinning in zuid-oost Drenthe en het aangrenzende deel van Duitsland.

Lees meer...

Westerwolderit 7 juni 2009

De Noorderlingen zijn meestal erg enthousiast over hun woon en leefomgeving terwijl andere Nederlanders zeggen dat ze in Noord-Nederland nog niet begraven willen worden.

Lees meer...

Technische avond 7 mei 2009

Voor het maken van een elektronische clignoteurschakeling voor de Traction waren 20 Noordleden gewapend met soldeerbouten en ander gereedschap naar de Skûle in Drachten gekomen.

Lees meer...

Bloembollen in de Polder 26 april 2009

Zondagmorgen 26 april rond 11.00 uur stonden er op het Voetpad in Scherpenzeel 18 Tractions in het gelid opgesteld.

Lees meer...

Traction veiligheidskeuring 21 maart 2009

Zaterdag 21 maart was een prachtige lentedag en dus hadden veel van de aanwezigen de Traction maar weer eens meegebracht.

Lees meer...

Technische middag 14 februari 2009

Buiten scheen de winterzon, mooi weer om naar Koekange te rijden, maar de meesten besloten dat niet met de Traction te doen.

Lees meer...

Nieuwjaarsborrel 11 januari 2009

De eerste activiteit van 2009 was zoals gebruikelijk de Nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari in De Skûle te Drachten.

Lees meer...

Technische middag, 22 november 2008

Onze laatste bijeenkomst van 2008 alweer! Op zaterdag 22 november waren rond de 30 TANners naar Yde gekomen. Een enkeling had ondanks de winterse buien zelfs de Traction meegebracht.

Lees meer...

Snertrit, 12 oktober 2008

Onze laatste rit van 2008 was op zondag 12 oktober ’s Morgens was het wat heiig, maar toch parkeerden 19 auto’s bij café Het Hunebed te Borger en zaten er meer dan 40 mensen aan de koffie.

Lees meer...

Jaarfeest, 14 september 2008

Het Jaarfeest is dit jaar door Noord georganiseerd. Daarover is eerder reeds veel te lezen geweest. Op de dag zelf is alles prima gelopen. Om te beginnen het weer. Een zonnetje zorgde voor een feestelijke sfeer.

Lees meer...

35 jaar TAN Noord 7 juni 2008

Op zaterdag 7 juni was de start van het 7e lustrum van de afdeling Noord gepland op landgoed De Slotplaets in Bakkeveen. Vanaf half 11 kwamen de Tractions aanrijden en werden geparkeerd op de oprijlanen van deze fraaie friese locatie.

Lees meer...

Witmarsum/Franeker 25 juni 2008

Op zondag 25 mei was het om 12 uur zwart in Witmarsum. Voor cafe de Otter stond een lange file Tractions waarvan de eigenaren en hun passagiers in het cafe waren neergestreken.

Lees meer...

Hemelvaartrit, 30 april - 4 mei 2008

Aan de Tour de Bourgeois hebben 7 leden van TANNoord deelgenomen. De bestemmingen waren Chalons en Champagne voor de hotelgasten en Epernay voor de kampeerders.

Lees meer...

Rit door Drenthe 27 april 2008

De eerste rit van het seizoen.

Lees meer...

Technische middag 15 maart 2008

Op 15 maart 2008 waren 23 leden naar Termunterzijl gekomen. Bij Danie en Martha stond de koffie klaar en die hartversterking hadden we ook wel nodig, na deze voor de meesten toch wel lange rit.

Lees meer...

Technische avond 14 februari 2008

Op 14 februari 2008 waren 18 leden naar De Skûle in Drachten gekomen met hun soldeerbout en wat ander gereedschap.
In het kader van veiligheid: zien en gezien worden heeft Jeroen Berntsen ons op alle inns en outs van LED verlichting uitgelegd.

Lees meer...

Nieuwjaarsborrel 20 januari 2008

De eerste activiteit van 2008 was zoals gebruikelijk de Nieuwjaarsbijeenkomst op 20 januari in De Skûle te Drachten.

Lees meer...

Bobines testen en Beaujolais proeven 24 november 2007

Op 24 november was het traditionele sleutelevenement bij Gerrit in Yde. De opkomst was groot, of dat vanwege de bobines kwam of vanwege de Beaujolais laten we maar in het midden.

Lees meer...

Kerkenrit 24 juni 2007

Op zondagmorgen 10.00 uur verzamelden 11 Tractions en 5 andere Citroën typen zich op de parkeerplaats van het Sportpark te Loppersum. Aangezien de Lopster hangjongeren hun hangplek op dit vroege tijdstip nog niet gebruikten kon in de zeecontainer tussen de zakjes weed van heerlijke koffie met Gunniger Knolkoek worden genoten.

Lees meer...

Franse avond 26 april 2007

"Chansons Français et une dégustation."

Het was 26 april een bijna zomerse voorjaaravond en de bewoners rondom de Skûle in Drachten waanden zich in Franse sferen.

Lees meer...

Wieldruk meten 17 maart 2007

Zaterdag waren wij te gast bij garage Jansen om de wieldruk van onze Tractions te meten.

Lees meer...

Technische avond 22 februari 2007

De startmotor op de operatietafel.

Op 22 februari had Noord haar technische kliniek verplaatst naar het buurthuis de Skule in Drachten. De operateurs Gerrit en Albert deden haarfijn uit de doeken hoe de startmotor van onze Tractions uit elkaar genomen kan worden en de eventuele mankementen kunnen worden verholpen.

Lees meer...

Nieuwtjes

Het progrmma van het jubileumweekeinde is bekend. Kijk onder evenementen 2023 voor verdere informatie.

Agenda

13 mei:  Technische controle bij Edwin Dijksterhuis in Drachten.

1 & 2 juli: Jubileumweekeinde TAN-Noord 50 jaar.