TAN Afdeling Noord  logoNoord

×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Na de zeer geslaagde Reiderland rit in het Oosten van Groningen en het Duitse Ostfriesland in de maand mei was op 26 juni Friesland aan de beurt voor een tourrit.
Libbe en Joop hadden de NoordTanners opgeroepen om om 12 uur aanwezig te zijn in de Trilker in het dorpje Poppengawier en rond die tijd stonden 22 auto's op de parkeerplaats waarvan 19 Tractions.
Na de kopjes koffie met Fryske Oranjekoeke met slagroom deelde Libbe de routebeschrijving uit en kon ieder op eigen gelegenheid het voor velen onbekende Friese platteland verkennen. Veel deelnemers zagen plaatsnamen voorbijkomen waarvan ze nog nooit hadden gehoord.
Zoals Tersoal, Gau, Offringawier, Sibrandaburen, Reduzum, Raerd, Easterwierrum, Mantgum, Tsjeintgum, Jorwert, Hesens, Hilaard, en Bears. In Bears was een stop bij het bezoekerscentrum van Staten en Stinsen en kon de Uniastate Bears worden bekeken. Dit bestaat uit een bijzondere luchtspiegeling van de oude state waarvan alleen nog poort is overgebleven. Het kerkje heeft een zeer bijzonder interieur en er staat een fraai orgel waardoor we de kennis die wij in de vorige rit in het Organeum van Weener hadden opgedaan in de praktijk konden testen.
De route werd vervolgd via Weidum, Wytgaard, de Swette (deze brug is bekend van de Elfstedentocht) en na Jirnsum kwamen we weer terug op onze startplaats Poppengawier. In Poppengawier was een mooie schilderijen expositie in het kerkje en werd in de voormalige Doopsgezinde schuilkerk een tentoonstelling bezocht van een unieke verzameling kiekkastjes en voorlopers van de tekstverwerkers van de moderne computers.
Na de vele indrukken was het natuurlijk tijd om bij een drankje even na te praten over de gezellige en interessante middag.
Libbe en Joop bedankt en vooral voor het prachtige weer dat jullie geregeld hadden.
{gallery}noord/evenementen/2011/kerkiek{/gallery}

Nieuwtjes

Het bestuur van TAN-Noord wenst alle leden een fijne pechvrije vakantie toe!

Agenda

 
30 september technische controle bij Veldma in Groningen.
 
13, 14 en 15 oktober Oldtimer beurs in Leek.
 
22 oktober snertrit in Friesland.
 
25 november technische middag met beaujolais proeverij in Yde.