TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op zondag 20 januari hadden veel leden weer de weg gevonden naar de Skûle in Drachten. Diverse anderen hadden waarschijnlijk de voorkeur gegeven aan schaatsen of waren afgeschrikt door de slechte weersvoorspellingen.
Na de goede wensen voor het nieuwe jaar en de koffie werd de jaarlijkse Afdelingsvergadering gehouden. Terugblikkend op 2012 kunnen we concluderen dat het een heel erg goed jaar geweest voor onze afdeling. We hebben 125 leden. Helaas zijn in 2012 ook leden overleden en die hebben we een momentje herdacht.
De meeste in 2012 georganiseerde evenementen zijn goed bezocht. De verschillende organisatoren werden bedankt voor hun geweldige inzet, zo ook de vrijwilligers van de beurs in Leek en onze webmaster Koen Hendriks, aan wie een bescheiden beloning zal worden toegestuurd.
Na de vergadering is het gezellig samenzijn voortgezet onder het genot van een drankje en een hapje.
Libbe en Carla hadden deze middag weer geweldig verzorgd.

Op zaterdag 2 februari hadden 25 leden het Noorden van de regio Noord opgezocht. We verbaasden ons met zijn allen dat in Roodeschool zo'n mooi bedrijf was gevestigd. Bij accuservice Lijnema, "wij zorgen voor spanning", werden we welkom geheten door de eigenaren, René en Peter Lijnema, die ons eerst een uiteenzetting gaven over hun bedrijf en daarna over accu's. Dit alles natuurlijk na een korte introductie door Gerrit Jansen, die dit evenement voor ons had georganiseerd.
Na een pauze, waarin we vrij konden rondkijken, koffie drinken en met elkaar van gedachten wisselen, volgde een uitleg over accuservice voor start-stopsystemen. Niet direct van toepassing op onze Tractions, maar toch interessant.
Tijdens de presentaties en in de pauze was er ruim tijd voor vragen en antwoorden.
We danken de heren Lijnema voor hun gastvrijheid en Gerrit voor de organisatie.Op zaterdag 16 maart 2013, gaf Herman Lelivelt een presentatie over de accessoires voor onze Dames. Tegen de 30 leden hadden de weg naar de Skûle te Drachten weer gevonden, luisterden aandachtig en gaven natuurlijk regelmatig commentaar, zoals dat van ervaringsdeskundigen kan worden verwacht. Ook bij de op tafels uitgestalde boeken en accessoires werd onderling hevig gediscussieerd.
Herman bedankt voor de levendige presentatie en Libbe voor de organisatie van de Skûle.

Vrijdagmorgen 9 maart 2013 rond 8 uur liep de kantine van het verhuurbedrijf vol om onder het genot van een kopje koffie de laatste instructies van de tourleider Gerrit Jansen te ontvangen. Onderweg naar Reims was een tussenstop gepland in Heerde waar Benno Schmitz de laatste plaats in het busje kwam bezetten.
Dankzij de sociale media (wat moeten die oudroest liefhebbers toch met deze moderne techniek?) werd de chauffeur op de hoogte gebracht van de snelwegblokkade aan de Belgische grens door stakende metaalarbeiders uit Luik. Via een mooie alternatieve route werd dit oponthoud omzeild en kon de bus aan het eind van de middag dichtbij het hotel worden geparkeerd. Na het opfrissen in de hotelkamer vertrok het gezelschap naar het centrum van Reims en werd de eerste dorst gelest. Inmiddels had Gerrit een tafel gereserveerd in een prima restaurant waar, naar later bleek, tijdens de maaltijd een modeshow werd gedaan. De heren waren unaniem van mening dat wanneer de dames waren meegereisd er onvoldoende pecunia was overgebleven om de volgende dag nog wat onderdelen op de beurs te scoren. Inmiddels was het duidelijk geworden dat de weersverwachting alles behalve zomers was en de paraplu bij het verlaten van het restaurant royaal open moest.
Zaterdagmorgen werd na een goed ontbijt de bus weer opgezocht en vertrok het gezelschap naar de beurs. Daar bleek dat we niet de enige bezoekers waren en dat de Franse organisatie niet in staat was de enorme toeloop snel te verwerken. Dankzij Herman Lelivelt die vooraan in de rij stond en voor ons de kaarten kocht kon de wachttijd worden bekort. Inmiddels was de zon gaan schijnen en was het een genoegen om tussen de stands door te schuifelen en de bestel en verlanglijstjes af te werken.
Rond half 5 was het weer verzamelen bij de bus en werden de gekochte zaken bewonderd. Na een perfect diner in Rethel werd de terugreis aanvaard en bereikten we rond 2 uur zondagmorgen tussen de sneeuwbuien door de startbasis in Assen.
Gerrit bedankt voor de meer dan perfecte organisatie en verzorging.
Als volgend jaar weer een modeshow wordt gehouden in het restaurant l'Apostrophe zul je een grotere bus moeten reserveren want dan zullen de dames ook wel meewillen!!
Bekijk een filmpje
Op 13 april 2013 waren ongeveer 15 leden naar Garage Veldma in Groningen gekomen. In de kantine smaakten de koffie en koek heerlijk. Weinigen hadden de Traction meegebracht, want voor het eerstgenoemde onderzoek was alleen een gedemonteerde ventilator nodig.
Na een korte theoretische inleiding ging Gerrit aan de slag met de spuitbussen, hoewel we aan de onderzochte ventilatoren ook met het blote oog de scheuren wel hadden kunnen vinden.
Intussen stond er een auto op de brug en daarvan konden we de juiste montage van splitpennen controleren.
Na gedane arbeid was het gemoedelijk napraten onder het genot van een hapje en een drankje.
Guus dankte Gerrit voor zijn inspanningen en Gerrits oom, de eigenaar van Garage Veldma, voor de gastvrijheid.