Na koffie en koek en een welkomwoord van de voorzitter kon worden gestart met de rit. Na het TT circuit te zijn gepasseerd ging het door landelijk Drenthe getooid in fraaie herfstkleuren.

Via Laaghalen richting Zwiggelte en verder langs het Oranjekanaal naar Orvelte. In Orvelte was er tijd ingeruimd om in het dorpje een museum te bezoeken, ergens koffie te drinken of te kijken bij het ploegen van akkers met trekpaarden. In het kader van de dertiende dag van het ploegpaard werd gedemonstreerd hoe vroeger de akkers met ploegpaarden werden geploegd.

Vanaf de parkeerplaats in Orvelte ging het daarna richting Zweelo en via Grollo en Amen naar Geelbroek en via Diepstroeten terug naar de camping in Graswijk.

In de deel stond de erwtensoep en roggebrood met spek al te wachten. Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan de heerlijke erwtensoep bedankte de voorzitter de beide ritmeesters Tom en Yme.

De 12 Tractions en drie andere personenauto's konden daarna voor het donker (rond 17.00 uur) weer de thuisreis aanvaarden.