De koffie met oranjekoek of appeltaart werd geschonken op het zonnige terras van dit oude buitenverblijf dat eigendom is van Staatsbosbeheer.
Tegen 12 uur werd een begin gemaakt met een rit over rustige weggetjes door de Fries/Groningse heide. Onderweg werd een stop gemaakt bij het themapark "de Spitkeet" in Harkema. De 50 Tractionisten werden door bekwame gidsen rondgeleid over het park dat een goed beeld geeft hoe de "Woudpiken" vroeger in deze streek in barre armoede leefden. De bevolking van de vroegere heidestreken hebben bij velen nog de naam dat ze kort voor de kop zijn en snel het mes trekken. Men had toen de lijfstreuk: "Mijn Herder is mijn redder". Niet refererend naar Onze Lieve Heer maar naar een zakmes van het merk Herder uit Solingen!
De route werd vervolgd door het coulissenlandschap naar Drachten. In de Skule in Drachten had de organisatie inmiddels een zeer royaal en heerlijk buffet aangericht dat bij alle deelnemers goed in de smaak viel. Libbe en Carla hartelijk dank voor de onvergetelijke lustrumviering.