TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op 24 maart waren maar liefst 28 leden verschenen in de Skûle te Drachten. Allemaal voorzien van een soldeerbout, een plaat om de tafels te beschermen, verlengsnoeren en noem maar op. Gelukkig hadden twee leden ook hun partners meegebracht. Want de meesten van ons solderen niet dagelijks en om al die kleine onderdeeltjes netjes aan een printplaatje te solderen vergt veel concentratie. En dan is het wat mooi dat er een paar dames zijn die voor de inwendige mens kunnen zorgen.

Jeroen Berntsen voorzag ons allemaal van plastic kastjes, diodes, transistors, ledjes, draadjes en noem maar op. Met een handleiding en een mondelinge toelichting van de meester zelf ging iedereen aan de slag. Gelukkig kwam Jeroen ook af en toe langs om erop toe te zien dat alles goed ging, dus aan het eind, toen de gebouwde setjes een voor een door Jeroen werden getest, waren er niet zo veel correcties meer nodig. Toch was de rij voor de testopstelling lang, maar uiteindelijk ging iedereen met een werkende ontsteking naar huis; de laatsten om 23:00 uur.
Nu nog inbouwen in de Traction!

Wij zijn veel dank verschuldigd aan Jeroen, die veel vrije tijd heeft besteed aan het organiseren van deze avond en ons van zijn kennis heeft laten profiteren.
En natuurlijk ook aan Libbe voor het organiseren van de Skûle en de catering.

Nieuwtjes

Het bestuur van TAN-Noord wenst alle leden een fijne pechvrije vakantie toe!

Agenda

 
30 september technische controle bij Veldma in Groningen.
 
13, 14 en 15 oktober Oldtimer beurs in Leek.
 
22 oktober snertrit in Friesland.
 
25 november technische middag met beaujolais proeverij in Yde.