TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op zondag 16 oktober hadden we de jaarlijkse snertrit gepland. Om 12.00 uur stond de parkeerplaats bij cafe het Hunebed in Borger vol met 23 deelnemende Tractions.
In het cafe was het een drukte van belang: de plaatselijke harmonie had net haar repetitieuurtje beeindigd toen de 58 Tractionisten aanschoven voor een bak koffie.
Jaap Speelman was de organisator van de rit en hij had een mooie route uitgezet door het Drentse aardappelland en het fraaie Westerwolde. De rit eindigde op de vesting Bourtange, waar de stoet werd opgewacht door een prachtig uitgedoste kapitein der artillerie uit het jaar 1742 die onze oude dames naar de gereserveerde parkeerplaats dirigeerde. Toen alle deelnemers waren gearriveerd werd een demonstatie gegeven door het exercitiepeloton van de vesting die met veel kabaal gepaard ging. Vervolgens werden we uitgenodigd naar de Oostelijke geschutsplaats van de vesting waar door een autentiek 25 ponds kanon het einde van ons rittenseizoen werd afgeschoten. Dit was tevens het startschot voor onze snertmaaltijd op de vesting. Marga Speelman had een perfecte snert gekookt en met haar kennissenkring heeft zij ons een onvergetelijk dag bezorgd. Marga en Jaap heel erg bedankt, ook voor het geweldige weer.

Nieuwtjes

Artikel + foto's GrĂ¼nniger rondrit toegevoegd.

Agenda