Vanuit de openstaande ramen van dit clubhuis klonken de fraaie klanken van Franse muziek. Ons medelid Ron Muyzer had zijn stoffige schellak platen een poetsbeurt gegeven en de aanwezige Noordleden (meer dan 25) genoten van zijn muziekkeuze. Hij bracht met veel verve informatie over het ontstaan en ontwikkeling van de Franse muziek waarbij natuurlijk de wereldberoemde chanteurs, chanteuses, chansonnieres en chansonniers niet ontbraken. Bijzonder waren de klanken van de schellakplaten die op een oude slingergrammofoon werden afgespeeld.

In de pauze van Ron’s muzikale reis werd door de vinoloog van het Wijn en Spijshuis in Beetsterzwaag een uitleg geven over de bereiding en samenstelling van verschillende Franse wijnsoorten. Natuurlijk werden de witte-, rosé- en rode wijnen die hij had meegebracht door de deskundige Tanners geproefd en beoordeeld.

Al met al een zeer geslaagde avond waarbij leden kennis konden maken met hobby’s van medeleden die niet met de Traction in verband staan. Aan het eind van de avond riep de voorzitter de aanwezigen dan ook op het voorbeeld van Ron te volgen en een avond te organiseren over hun tweede of derde hobby.